Wat zijn de eigenschappen van SPC vloeren?

dooradmin

Wat zijn de eigenschappen van SPC vloeren?

SPC vloeren beginnen gaandeweg steeds populairder te worden, iets wat niet zo vreemd is gezien de bijzondere eigenschappen van dit product. Maar wat is een SPC vloer nu precies? Waarom zou je kiezen voor een SPC vloer? In dit artikel vertellen we je meer over de eigenschappen van de SPC vloer.

Wat is SPC?

Allereerst, waar staat SPC nu precies voor? SPC betekent ‘Stone Polymer Composite’. Composiet is een product wat bestaat uit verschillende, samengevoegde basismaterialen. Zo kennen we composiet voor in de tuin, wat het beste van 2 grondstoffen samenvoegt, namelijk kunststof en hout. Bij SPC is dit eveneens het geval, alleen bestaan de grondstoffen dan niet uit kunststof en hout, maar uit kunststof (polypropyleen), lavagesteente en kalksteen. Dankzij het samenvoegen van deze grondstoffen ontstaat een geheel nieuw materiaal, wat zijn specifieke eigenschappen kent.

Eigenschappen van de SPC vloer

Momenteel geldt de SPC vloer zelfs al als toekomstige opvolger van de PVC vloer – als zijnde de verbeterde versie, zo valt te lezen op Floorinq.nl. Maar waarom is dit zo? De SPC vloer bestaat uit een geavanceerde opbouw, lees maar mee.

Eigenschappen en voordelen van SPC vloeren:

  • Evenals PCV bestaat de SPC vloer uit vloerplanken met hout- of steenmotief.
  • De kern van de SPC vloer bestaat uit kalksteen, wat hem buitengewoon krachtig maakt. 
  • SPC vloeren zijn waterproof! Dankzij de unieke samenstelling is de SPC vloer gewoon in de badkamer te leggen en is hij bestand tegen lekkage bijvoorbeeld. Je kunt deze vloer zelfs in de douche plaatsen.
  • De SPC vloer kent een antibacteriële werking, waardoor hij zeer geschikt is als vloer voor zorginstellingen, ziekenhuizen en overige gebouwen waar zorg wordt geboden, of bij kinderdagverblijven. 
  • Dankzij de antislip laag behoort uitglijden tot het verleden.
  • Deze vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming. 
  • De vloer is krasbestendig en bijzonder slijtvast. 
  • Kent nauwelijks krimp of uitzetting onder specifieke omstandigheden. 

Zijn er dan geen nadelen te benoemen?

Zelfs bij een revolutionair product als de SPC vloer zijn enkele nadelen te benoemen, namelijk:

  • SPC vloeren zijn duurder in aanschaf dan PVC vloeren. 
  • SPC vloeren zijn zwaarder in gewicht dan overige laminaatvloeren, dit komt door de stenen kern. Dit betekent dat de pakketten zwaarder zijn om te tillen uiteraard. 

Welke vloer kies ik? 

De keuze voor een PVC- of SPC vloer is een zeer persoonlijke keuze. De afweging die gemaakt moet worden is de bereidheid om meer te willen en kunnen betalen voor een vloer die waterbestendig is, antibacterieel is, slijtvast is en die voorzien is van een antislip laag. Op het moment dat deze voordelen niet specifiek van belang zijn voor jou, omdat een PVC vloer ook gewoon volstaat, dan kies je voor een PVC vloer. Pas wanneer de voordelen van de SPC vloer echt meerwaarde bieden voor jouw woning of bedrijfspand, is het de investering meer dan de moeite waard! 

Over de auteur

admin administrator